Feminismes i altres maldecaps. Nou curs a Cardedeu!

1 d’abril. Perspectives de gènere: iguanes, caçadors i feministes. Gerard Coll Planas

Explorarem diferents punts de vista sobre el gènere. Començarem examinant les explicacions que plantegen que la feminitat i la masculinitat són un producte biològic i immodificable. A continuació explorarem els arguments de qui planteja que es tracta d’una construcció social. D’aquesta manera ens aproximarem al gènere com una construcció complexa (fruit d’elements biològics i culturals) i que genera un marc de relacions que va més enllà de les categories dona/home.

6 de maig. Ser feminista. Sobre els feminismes d’ahir i d’avui. Elisabet Puigdollers Mas

Existeix una identitat feminista? Amb aquesta pregunta de teló de fons, rebobinarem i avançarem per la història dels feminismes, per posar el focus en el feminisme actual: la seva diversitat, les seves preguntes, contradiccions i reptes. Finalment, analitzarem i comparararem les demandes, estratègies i discursos del moviment feminista català amb una visió crítica i amb voluntat pràctica.

3 de juny. Què té a veure el feminisme amb la nostra vida quotidiana? Mariona Zamora Juan

El feminisme té molt a dir sobre el nostre dia a dia. En aquesta sessió aproparem la mirada feminista a la nostra organització del temps (personal, laboral, d’oci, de tasques domèstiques…) i veurem quines implicacions, malestars i desigualtats crea entre dones i homes en els àmbits laborals, personals i activistes. Per acabar, coneixerem i debatrem diverses estratègies, propostes i moviments feministes per transformar la nostra quotidianitat i fer-la equitativa i sostenible.

17 de juny. Mirant-nos el melic del nostre poder i del seu impacte (Poder, interseccionalitat i responsabilitat). Amat Molero Borràs

Ens aproximarem a mirar(-nos) el poder des d’una perspectiva feminista desmuntant alguns mites i donant una visió sistèmica i útil. Seguirem aproximant-nos al poder analitzant(-nos) des d’una perspectiva interseccional anant més enllà del nostre gènere i sexualitat (edat, classe, color de pell, nacionalitat…) i com tot això es lliga amb els privilegis i les seves dinàmiques en les relacions. I tancarem encarant-nos amb la responsabilitat de la consciència sobre aquests i l’ús que en fem del nostre poder i privilegis.


curs

Deja un comentario